Kuidas vähendada toidu raiskamist?

Rohetiiger on jätkusuutlikuma ühiskonna nimel võtnud üheks ülesandeks vähendada toiduraiskamist Eestis. Käivad ettevalmistused teavituskampaaniaks, milles löövad kaasa hulk Rohetiigri liikmeid.

Rohetiigri majandustoimkonna kaudu kaasati toiduraiskamise vähendamise kampaania ettevalmistusse ka tööstuse ja kaubanduse esindajad. 17. veebruaril toimuski Tallinnas Kaubandus-Tööstuskoja suures saalis kohtumine, kus toiduraiskamise probleemi lahkamiseks võtsid sõna nii Nordic Milk esindajad Ülo Kivine ja Katrin Tamm kui ka Coopi Eesti Keskühistu juhatuse esimees Alo Ivask.

Toiduainetööstuse Nordic Milk esindaja Ülo Kivine tutvustas oma ettekandes piima tootmisega kaasnevaid kulusid nii veekulu kui ka CO2 jalajälje võrdluses ning kinnitas, et tööstuses otsitakse pidevalt viise, kuidas vähendada raiskamist. Tere turundusjuht Katrin Tamm tegi aga ülevaate tarbijate harjumuste muutustest ning tõdes, et taimse päritoluga piimatoodete tarbimine on veel väike, kuid trend kasvab üha hoogsamalt. 

Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees Alo Ivask tõi näiteid kaubanduse praktikatest ja esitles toiduraiskamise vähendamise püramiidi, milles kõige suurema mõjuga tegur on teavitustöö, et ennetada ületootmist aga ka üleliigset ostmist.

Kohapeal osalesid arutelus veel Toidupanga esindaja ja mitmed teised valdkonnast huvitatud spetsialistid. Toiduraiskamise kampaania on Rohetiigri eestvedamisel plaanis käima lükata juba sel kevadel.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun