Rohelise Tiigri Klubi ja Von Krahli Akadeemia koostöös sündinud saatesarja olemuseks on vestlused inimliku õnne võimalikkusest tänases maailmas.

KUULA SAADET | Käes on kriitiline kümnend, mille jooksul inimkonnal on veel võimalik kurssi muuta

Kriisid on muutunud meie elu taustsüsteemiks – üks kriis asendub teisega ja me ei tea, mis ootab meid ees homme. Loodusteadlased on meid aastakümneid hoiatanud kliimamuutuste ja elurikkuse vähenemisest tekkivate looduskatastroofide eest. Käes on kriitiline kümnend, mille jooksul inimkonnal on veel võimalik kurssi muuta – aga see nõuab meie kõigi mõtteviisi ja harjumuste muutust. Mis oleks see üks samm, mis viiks meid õnneni?

Rohetiigri podcast “Üks samm” arutleb koos erinevate külalistega inimliku õnne võimalikkusest tänapäeva muutuvas maailmas. Esimeses osas mõtisklevad õnne teemal rahvatervise ekspert ja sotsiaalne ettevõtja Riina Raudne, insener, ettevõtja, digiekspert ja ingelinvestor Taavi Kotka, Von Krahli Teatri juht, lavastaja ja ettevõtja Peeter Jalakas.

Loe lisaks Delfist

 

Rohetiigri podcasti „Üks samm“ teises osas arutletakse tuleviku majandusmudelite üle ning mõtiskletakse sellest, kuidas inimesena kahaneva majanduse olukorras õnnelikuks jääda. Vestlusringis osalevad Kaupo Vipp, publitsist ja Eesti Rooma klubi liige; Ann Runnel, Reverse Resources OÜ tegevjuht ja asutaja ning Andrus Aaslaid, insener ning Single Earth kaasasutaja ja CTO.
Vestlust veab raadioajakirjanik Ingrid Peek.

Kuula ja saa teada:

  • Millised tuleviku majandusmudelid on üldse võimalikud?
  • Kuidas saatekülalised on iseenda elustiili viimastel aastatel muutnud
  • Millised arengud on vajalikud, et tasakaalus majandus saaks üldse sündida?
  • Mis muutub inimese elus kui ta ei saa enam nii palju tarbida?
  • Kas õnn kahaneva majanduse kontekstis on üldse võimalik?

Loe lisaks Delfist

Rohetiigri podcast 3Kuula saadet DELFI Taskus

KUULA SAADET | Mida ja kuidas me hakkame sööma tulevikumaailmas?

Rohetiigri kolmandas taskuhäälingus „Üks samm“ on teemaks toit ja tervislikud eluviisid. Stuudios on külas toiduentusiast Evelin Ilves, futurist ja spordibioloog Kristjan Port ning keskkonnateadlik ettevõtja Rasmus Rask.

Viimasel ajal kostab üle maailma hääli, et seisame ülemaailmse toidunappuse äärel. On see tõsi või liialdus, kuidas kõigi nende inimkonna ees seisvate väljakutsetega toime tulla? Eriti arvestades, et aastaks 2050.aastaks prognoositakse maailma rahvastiku arvuks 10 miljardit elanikku.

Võib juhtuda, et õnne mõiste tuleb tulevikumaailmas läbi toidu üldse ümber defineerida.

Millised on siis toidu ja tervise valdkonna tulevikuvisioonid?

Millised peaksid olema meie lähituleviku toiduteemalised tootmis-ja tarbimismudelid? Selge on see, et maailma kiire muutumine nõuab meilt kui inimestelt pidevat valmisolekut muutuda ja ümber kohanduda ning muutused peavad toimuma ka üksikisiku tasandil – kindlasti ei söö me tulevikus samu asju ega kindlasti mitte samades kogustes. Kuidas oled sina muutusteks valmis?

Kuidas saab tarbimisteadlikkus, toiduraiskamine, pidev kohandumine kaasa aidata meie tuleviku toidulaua säilimisele?Kas teadsite, et Eestis läheb igal aastal raisku 12 Olümpia hotelli suurust mäge?

N.B! Taskuhäälingus esitavad külalised oma isiklikke seisukohti ja need ei pruugi kattuda Rohetiigri ametlike seisukohtadega, kuid kindlasti toimib podcast silmaringi laiendavalt.

Loe lisaks Delfist

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun