Rohetiigriga on liitunud Vegestar

Küsisime hiljuti Rohetiigri esindusorganisatsiooniga liitunud ettevõtete juhtidelt põhjuseid, miks nad Rohetiigri tegemistes kaasa soovivad lüüa. Sedapuhku tervitame liikmeks OÜ Vegestari.

Peeter Tava, OÜ Vegestar juht

Planeedil Maa ei jätku enam ressursse, et ära toita suurenevat inimkonda. Samuti loetakse põllumajanduslikku lihatootmist üheks oluliseks tegevuseks, mis toob kaasa keskkonna negatiivseid muutusi ja mitmete loodusvarade ammendumise. OÜ Vegestar (Thormi) missiooniks on luua taimevalgu baasil maitsev alternatiiv lihale, mis hoiab inimese ja planeedi tervist ning mis ei erineks maitselt ega tekstuurilt loomsest lihast. Ühe taimse pihvi tootmiseks on vaja ligi 12 korda vähem põllumajandusmaad ja 200 korda vähem vett, kui veiselihapihvi tootmiseks. Samuti tekitab ühe taimse pihvi tootmine ligi 9 korda vähem kasvuhoonegaase kui veiselihapihv. Samuti seostatakse liigset lihatarbimist terviseriskidega – ülekaalulisuse, rasvumise, südame-veresoonkonna haigustega ja osade vähkkasvajatega.

Oleme koostöös TFTAK-i teadlastega välja töötanud taimsete valkude baasil valmistatud Eesti esimese lihaalternatiivi, mis oktoobris 2021 Eesti jaeturule jõuab. Rohetiigrite hulka on tulime seetõttu, et need liikmed kannavad meiega sarnaseid põhiväärtusi. Meie ootuseks on, et Rohetiigrite väärtuste kandjatest tekiks maailmas nö. kriitiline mass, mis hakkaks jõuliselt vähendama ja kaotama hetkel domineerivat maailmahävituslikku käitumist.

Rohetiiger kõneleb

Rohetiigriga liitusid uued ettevõtted

Juunis liitusid Rohetiigriga Äripäev, Barrus ja Filter. Uurisime, miks peavad need ettevõtted oluliseks jätkusuutlikkuse teemadega tegeleda.

Loe edasi >>

LHV jätkusuutlikkuse teekonnast ehk kuidas joosta võidu enda varjuga

LHV asus teadlikumalt jätkusuutlikkust arendama 2,5 aastat tagasi. Tegemist polnud algatusega, milles nähti lühiajalist väärtust, pelgalt tõuget brändile või projekti, mida on võimalik lihtsalt ära teha.

Loe edasi >>

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun