Hoiame Head Toitu kampaania on täies hoos

Rohetiigri algatatud kampaania Hoiame Head Toitu on täies hoos ning kaasa lööb üle 40 ettevõtte ja organisatsiooni. Eeskuju näitavad ja panuse annavad nii restoranid, poed pangad kui ka omavalitsused ja advokaadibüroo.

Äsja jõudsid poelettidele uue disainiga Tere piimapakid, mis tuletavad meelde, et piima tootmiseks on kulunud väga palju ressursse ning piima ära viskamist saab vältida sellest näiteks pannkookide tegemisega. Aga Soraineni advokaadibüroo panustab neil päevil sellesse, et õigustalgute raames hankida sisendit ja ettepanekuid seadustes muudatuste tegemiseks – kõik  ikka selle nimel, et tulevikus oleks toidu raiskamise vältimine natukene lihtsam. 

Äsja avaldati SEI värske uuring Eestlaste keskkonnateadlikkuse ning toidu tarbimise ja raiskamise kohta. See värske statistika motiveerib veelgi rohkem töötama selle nimel, et olukord muutuks, sest toidu raiskamine tähendab planeedi ressursside raiskamist, mida me endale lubada tegelikult ei saa.

Olulisi pingutusi teevad väga paljud organisatsioonid. Jälgi nende tegevusi sotsiaalmeedias teemaviidete #HoiameHeadToitu ja #HoiaHeadToitu abil ning jaga häid ideid ka oma sõpradele, perele, kolleegidele.

LOE LÄHEMALT

Rohetiiger kõneleb

Rohetiigriga on liitunud üle 60 ettevõtte

Aasta 2022 esimeses kvartalis liitusid Rohetiigri esindusorganisatsiooniga SEB, ROI, Tallinna Lennujaam, Tallinna Kaubamaja ning aprilli lõpus ka BTA kindlustus. Küsisime liitujatelt, mis ajendab ettevõtete juhtkondi tegema samme jätkusuutlikkuse suunas? Hiljar Kõiv, BTA kindlustuse Eesti filiaali juhataja: “BTA kindlustuse strateegias on olulisel kohal jätkusuutlikkus, mis tähendab, et lisaks majanduslikele eesmärkidele oleme seadnud kõrged eesmärgid ka oma ökoloogilise […]

Loe edasi >>

Algas kandideerimine Rohetiigri Akadeemia kolmandasse lendu

Avatud on kandideerimine septembris algavale Rohetiigri Akadeemia kolmandale lennule. Kellel soov luua või võimestada enda rohetiimi, et ette võtta põhjalik ettevõttesisene rohepööre või roheteemades järgmisele tasemele hüpata, siis see programm on heaks vahendiks.Programm sisaldab 9 kuud intensiivset õpet ja õpitu rakendamist roheprojektide näol. Programm on laiapõhjaline – see on koostatud nelja ülikooli ja Rohetiigri partnerite […]

Loe edasi >>

Kokanduse eeskuju Kristjan Peäske: tahan teada, kust minu toit tuleb!

Ka hiiglasliku süsinikujalajäljega restoraniäris saab teha vastutustundlikke valikuid Aasta eest tegi Noblessneri sadamalinnakus tegutsev Lore bistroo karmi otsuse, loobudes oma kõige populaarsemast roast – tuunikalasalatist. “Siiamaani küsitakse, millal see menüüsse tagasi tuleb,” tunnistab üks bistroo omanikke Kristjan Peäske. Vastus sellele küsimusele on – mitte kunagi.  Eelmise aasta novembris avaldas bistroo sotsiaalmeedias ka postituse, mis selgitas otsuse tagamaid. […]

Loe edasi >>

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun