Inspireerivad viited

Kohe algav mai on keskkonnakuu ja lahti rullub ka Rohetiigri algatatud kampaania “Hoiame head toitu”. Sel puhul jagame toiduvaldkonnaga seotud linke, millega soovitame tutvust teha, et end keskkonnateemadega paremini kurssi viia.

Paljud ERR programmi kuuluvad saated pühendavad maikuu jooksul oma teemad keskkonnale. Tulemas on põnevaid saateid ja dokumentaalfilme. Hoia ERR kanalitel silm peal! Siin on väike sissejuhatus selle kohta, mida ERR-is maikuus näha saab. https://etv.err.ee/1608179770/head-saated-iga-paev

ERR-i Novaatori portaalis on aga avatud spetsiaalselt keskkonnakuule pühendatud leht: https://novaator.err.ee/k/keskkonnakuu

Lootusrikkust süstiv lugu sellest, inimese tegevus planeedil ei ole alati olnud elurikkust laastav. Kui väga tahta, siis on tegelikult võimalik majandada ka nii, et astuksime loodusega ühte jalga, tänapäevaselt ja nutikalt: https://www.vice.com/en/article/wx5qg4/humans-used-to-be-good-for-the-planet-and-we-can-be-again 

Kevadele ju ikka näpud sügelevad ja tahaks seemneid mulda pista. Tutvust tasub teha permakultuuri lähenemisega toidukasvatamisse. Oma koduaedades annab tegelikult palju ära teha selleks, et kasvatada toitu ja säilitada ka looduslik elurikkus: http://permakultuur.ee/

Küpsetame saiajääkidest maitsva roa: https://novaator.err.ee/1608193423/hoiame-toitu-saiavorm

Rohetiiger kõneleb

Rohetiigriga on liitunud üle 60 ettevõtte

Aasta 2022 esimeses kvartalis liitusid Rohetiigri esindusorganisatsiooniga SEB, ROI, Tallinna Lennujaam, Tallinna Kaubamaja ning aprilli lõpus ka BTA kindlustus. Küsisime liitujatelt, mis ajendab ettevõtete juhtkondi tegema samme jätkusuutlikkuse suunas? Hiljar Kõiv, BTA kindlustuse Eesti filiaali juhataja: “BTA kindlustuse strateegias on olulisel kohal jätkusuutlikkus, mis tähendab, et lisaks majanduslikele eesmärkidele oleme seadnud kõrged eesmärgid ka oma ökoloogilise […]

Loe edasi >>

Algas kandideerimine Rohetiigri Akadeemia kolmandasse lendu

Avatud on kandideerimine septembris algavale Rohetiigri Akadeemia kolmandale lennule. Kellel soov luua või võimestada enda rohetiimi, et ette võtta põhjalik ettevõttesisene rohepööre või roheteemades järgmisele tasemele hüpata, siis see programm on heaks vahendiks.Programm sisaldab 9 kuud intensiivset õpet ja õpitu rakendamist roheprojektide näol. Programm on laiapõhjaline – see on koostatud nelja ülikooli ja Rohetiigri partnerite […]

Loe edasi >>

Kokanduse eeskuju Kristjan Peäske: tahan teada, kust minu toit tuleb!

Ka hiiglasliku süsinikujalajäljega restoraniäris saab teha vastutustundlikke valikuid Aasta eest tegi Noblessneri sadamalinnakus tegutsev Lore bistroo karmi otsuse, loobudes oma kõige populaarsemast roast – tuunikalasalatist. “Siiamaani küsitakse, millal see menüüsse tagasi tuleb,” tunnistab üks bistroo omanikke Kristjan Peäske. Vastus sellele küsimusele on – mitte kunagi.  Eelmise aasta novembris avaldas bistroo sotsiaalmeedias ka postituse, mis selgitas otsuse tagamaid. […]

Loe edasi >>

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun