Inspireerivad viited

Kohe algav mai on keskkonnakuu ja lahti rullub ka Rohetiigri algatatud kampaania “Hoiame head toitu”. Sel puhul jagame toiduvaldkonnaga seotud linke, millega soovitame tutvust teha, et end keskkonnateemadega paremini kurssi viia.

Paljud ERR programmi kuuluvad saated pühendavad maikuu jooksul oma teemad keskkonnale. Tulemas on põnevaid saateid ja dokumentaalfilme. Hoia ERR kanalitel silm peal! Siin on väike sissejuhatus selle kohta, mida ERR-is maikuus näha saab. https://etv.err.ee/1608179770/head-saated-iga-paev

ERR-i Novaatori portaalis on aga avatud spetsiaalselt keskkonnakuule pühendatud leht: https://novaator.err.ee/k/keskkonnakuu

Lootusrikkust süstiv lugu sellest, inimese tegevus planeedil ei ole alati olnud elurikkust laastav. Kui väga tahta, siis on tegelikult võimalik majandada ka nii, et astuksime loodusega ühte jalga, tänapäevaselt ja nutikalt: https://www.vice.com/en/article/wx5qg4/humans-used-to-be-good-for-the-planet-and-we-can-be-again 

Kevadele ju ikka näpud sügelevad ja tahaks seemneid mulda pista. Tutvust tasub teha permakultuuri lähenemisega toidukasvatamisse. Oma koduaedades annab tegelikult palju ära teha selleks, et kasvatada toitu ja säilitada ka looduslik elurikkus: http://permakultuur.ee/

Küpsetame saiajääkidest maitsva roa: https://novaator.err.ee/1608193423/hoiame-toitu-saiavorm

Rohetiiger kõneleb

Toiduraiskamine on üks suur elevant toas

Seekordne pilootorganisatsioon, kelle jätkusuutlikkuse arenguteel veidi lähemalt peatume on ettevõte, kelle väljakutsed on teistest pilootorganisatsioonidest täiesti erinevad. Kõik meie 15 organisatsiooni on hoolikalt valitud ja tegutsevad erinevates valdkondades. Sel korral vaatame veidi lähemalt otsa, mis murede ja lahendustega on rinda pidanud pistma Rohetiigri partner ja reklaamiagentuur Zavod. Tegemist on ka kõige väiksema organisatsiooniga, kes Rohetiigri […]

Loe edasi >>

Rohetiiger käivitab kampaania “Hoiame head toitu”

Rohetiiger käivitab toiduhoidmise kampaania “Hoiame head toitu”, mis kutsub üles väärtustama toitu ja vähendama selle ära viskamist.  Uuringute järgi läheb ligi kolmandik toidust raisku, kõige enam kodudes. Kui toit või toiduained visatakse prügikasti, siis raisatakse tohutult ka muid ressursse – maad, vett, energiat ja tööjõudu. Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverki sõnul soovitakse kampaaniaga panna inimesi mõtlema […]

Loe edasi >>

Rohetiigri Akadeemia – väljakutsed teel rohelisemaks

Pilootprogrammis on eesmärgid seatud, esimesed sprindid läbi viidud ja fookuses on erinevate rohe-tegevuste läbiviimisega jätkamine. Loomulikult, kui midagi teha, siis tekivad takistused. Eriti kui tegemist on niivõrd suuremahulise ja strateegilise muudatusega nagu kestlikuma toimimisviisi rakendamine. 13. aprillil toimunud Rohetiigri Akadeemia treeningpäev keskendus takistusele lahenduste leidmisele.

Loe edasi >>

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun