Teadlaste paneel kogunes kolmandat korda

28. aprillil kogunes Rohetiigri teadlaste paneel juba kolmandat korda. Sedapuhku arutati läbi Rohetiigri majandustoimkonnas koostatud seisukohad toidu tootmise ja jaotamise teemal. 

Sissejuhatuseks tutvustas Evelin Piirsalu SEI Tallinnast, peatselt valmivat analüüsi toidu raiskamisest ja vähendamise võimalustest Eestis ning Liina Kimmel rääkis toiduainetööstuse keskkonnamõjude vähendamisest Nordic Milk OÜ näitel.  

Kuna Rohetiiger käivitab parajasti kampaaniat “Hoiame head toitu”, mille eesmärk on vähendada toidu raiskamist, siis keskenduti arutlustes osalt ka kampaania sõnumitele ja teemadele. Muuhulgas jõuti järeldusele, et kõlbliku toidu ära andmist või annetamist puudutavate regulatsioonide muutmine on liiga aeglane ja seni tehtud muudatused on ebapiisavad vältimaks toidu raiskamist. Ettevõtjad ei käsitle toidu annetamist kui ühte võimalikku toidu raiskamise vähendamise võimalust.

Samuti räägiti toiduainete kasutamise ajast – konkreetsete näitena toodi piimatoodete säilivustähtaegade märgistusega seonduvaid võimalusi, et vältida nende äraviskamist. Vaatluse all olid ka võimalused toiduga seotud keskkonnamõjude vähendamine, näiteks miinimumhindade kehtestamine suure keskkonnamõjuga toodetele.

Rohetiiger kõneleb

Rohetiigriga on liitunud üle 60 ettevõtte

Aasta 2022 esimeses kvartalis liitusid Rohetiigri esindusorganisatsiooniga SEB, ROI, Tallinna Lennujaam, Tallinna Kaubamaja ning aprilli lõpus ka BTA kindlustus. Küsisime liitujatelt, mis ajendab ettevõtete juhtkondi tegema samme jätkusuutlikkuse suunas? Hiljar Kõiv, BTA kindlustuse Eesti filiaali juhataja: “BTA kindlustuse strateegias on olulisel kohal jätkusuutlikkus, mis tähendab, et lisaks majanduslikele eesmärkidele oleme seadnud kõrged eesmärgid ka oma ökoloogilise […]

Loe edasi >>

Algas kandideerimine Rohetiigri Akadeemia kolmandasse lendu

Avatud on kandideerimine septembris algavale Rohetiigri Akadeemia kolmandale lennule. Kellel soov luua või võimestada enda rohetiimi, et ette võtta põhjalik ettevõttesisene rohepööre või roheteemades järgmisele tasemele hüpata, siis see programm on heaks vahendiks.Programm sisaldab 9 kuud intensiivset õpet ja õpitu rakendamist roheprojektide näol. Programm on laiapõhjaline – see on koostatud nelja ülikooli ja Rohetiigri partnerite […]

Loe edasi >>

Kokanduse eeskuju Kristjan Peäske: tahan teada, kust minu toit tuleb!

Ka hiiglasliku süsinikujalajäljega restoraniäris saab teha vastutustundlikke valikuid Aasta eest tegi Noblessneri sadamalinnakus tegutsev Lore bistroo karmi otsuse, loobudes oma kõige populaarsemast roast – tuunikalasalatist. “Siiamaani küsitakse, millal see menüüsse tagasi tuleb,” tunnistab üks bistroo omanikke Kristjan Peäske. Vastus sellele küsimusele on – mitte kunagi.  Eelmise aasta novembris avaldas bistroo sotsiaalmeedias ka postituse, mis selgitas otsuse tagamaid. […]

Loe edasi >>

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun