Teadlaste paneel kogunes kolmandat korda

28. aprillil kogunes Rohetiigri teadlaste paneel juba kolmandat korda. Sedapuhku arutati läbi Rohetiigri majandustoimkonnas koostatud seisukohad toidu tootmise ja jaotamise teemal. 

Sissejuhatuseks tutvustas Evelin Piirsalu SEI Tallinnast, peatselt valmivat analüüsi toidu raiskamisest ja vähendamise võimalustest Eestis ning Liina Kimmel rääkis toiduainetööstuse keskkonnamõjude vähendamisest Nordic Milk OÜ näitel.  

Kuna Rohetiiger käivitab parajasti kampaaniat “Hoiame head toitu”, mille eesmärk on vähendada toidu raiskamist, siis keskenduti arutlustes osalt ka kampaania sõnumitele ja teemadele. Muuhulgas jõuti järeldusele, et kõlbliku toidu ära andmist või annetamist puudutavate regulatsioonide muutmine on liiga aeglane ja seni tehtud muudatused on ebapiisavad vältimaks toidu raiskamist. Ettevõtjad ei käsitle toidu annetamist kui ühte võimalikku toidu raiskamise vähendamise võimalust.

Samuti räägiti toiduainete kasutamise ajast – konkreetsete näitena toodi piimatoodete säilivustähtaegade märgistusega seonduvaid võimalusi, et vältida nende äraviskamist. Vaatluse all olid ka võimalused toiduga seotud keskkonnamõjude vähendamine, näiteks miinimumhindade kehtestamine suure keskkonnamõjuga toodetele.

Rohetiiger kõneleb

Toiduraiskamine on üks suur elevant toas

Seekordne pilootorganisatsioon, kelle jätkusuutlikkuse arenguteel veidi lähemalt peatume on ettevõte, kelle väljakutsed on teistest pilootorganisatsioonidest täiesti erinevad. Kõik meie 15 organisatsiooni on hoolikalt valitud ja tegutsevad erinevates valdkondades. Sel korral vaatame veidi lähemalt otsa, mis murede ja lahendustega on rinda pidanud pistma Rohetiigri partner ja reklaamiagentuur Zavod. Tegemist on ka kõige väiksema organisatsiooniga, kes Rohetiigri […]

Loe edasi >>

Inspireerivad viited

Kohe algav mai on keskkonnakuu ja lahti rullub ka Rohetiigri algatatud kampaania “Hoiame head toitu”. Sel puhul jagame toiduvaldkonnaga seotud linke, millega soovitame tutvust teha, et end keskkonnateemadega paremini kurssi viia. Paljud ERR programmi kuuluvad saated pühendavad maikuu jooksul oma teemad keskkonnale. Tulemas on põnevaid saateid ja dokumentaalfilme. Hoia ERR kanalitel silm peal! Siin on […]

Loe edasi >>

Rohetiiger käivitab kampaania “Hoiame head toitu”

Rohetiiger käivitab toiduhoidmise kampaania “Hoiame head toitu”, mis kutsub üles väärtustama toitu ja vähendama selle ära viskamist.  Uuringute järgi läheb ligi kolmandik toidust raisku, kõige enam kodudes. Kui toit või toiduained visatakse prügikasti, siis raisatakse tohutult ka muid ressursse – maad, vett, energiat ja tööjõudu. Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverki sõnul soovitakse kampaaniaga panna inimesi mõtlema […]

Loe edasi >>

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun