Teeme Ära kompostikastid!

1. mail toimub Teeme Ära talgupäev, mis kutsub üles kõiki eestimaalasi korraldama sel kevadel oma isiklik talgupäev pere ringis, et ohutust tagades ja kevadtöid tehes pakkuda üksteisele hoolimist, õlatunnet ning koostegemise rõõmu. 

Sel korral keskendub talgupäev kolmele teemale: igaühe looduskaitse, toiduraiskamise vähendamine alustades kompostikasti ehitamisest ning üksteisest hoolimine ehk vaimse tervise eest hoolitsemise talgud.

Toidu raiskamise üks paljudest algpõhjustest on see, et me ei hooma, kui palju me päriselt toitu ära viskame. Teadlikkuse kasvatamine on alustuseks oluline samm. Toidujäätmeid eraldi kogudes ning biojäätmete prügikasti või kompostikasti viies tekib parem ülevaade sellest, kas ja kui palju head toitu raisku läheb. Seepärast hõlmabki Teeme Ära talgupäev üleskutset mõelda hoolega läbi, kuidas oma kodus vähendada toidu ära viskamist ning kuidas tekkinud jäätmed teisele ringile saata.

Kompostimine on looduslik protsess, mille käigus bakterid, mikroorganismid, seened ja vihmaussid loovad jäätmetest väärtusliku toitaineterikka mulla. Need pisikesed tegelased võtavad komposti oma hoole alla nii elupaiga, töökoha kui toidulauana. Oma kompostikasti ehitamine on lihtne ja viise kompostimiseks on tegelikult ka linnakorteritele.
Tutvu Teeme Ära talgupäevaga ja uuri juhiseid kompostikasti ehitamiseks.

Rohetiiger kõneleb

Rohetiigriga on liitunud üle 60 ettevõtte

Aasta 2022 esimeses kvartalis liitusid Rohetiigri esindusorganisatsiooniga SEB, ROI, Tallinna Lennujaam, Tallinna Kaubamaja ning aprilli lõpus ka BTA kindlustus. Küsisime liitujatelt, mis ajendab ettevõtete juhtkondi tegema samme jätkusuutlikkuse suunas? Hiljar Kõiv, BTA kindlustuse Eesti filiaali juhataja: “BTA kindlustuse strateegias on olulisel kohal jätkusuutlikkus, mis tähendab, et lisaks majanduslikele eesmärkidele oleme seadnud kõrged eesmärgid ka oma ökoloogilise […]

Loe edasi >>

Algas kandideerimine Rohetiigri Akadeemia kolmandasse lendu

Avatud on kandideerimine septembris algavale Rohetiigri Akadeemia kolmandale lennule. Kellel soov luua või võimestada enda rohetiimi, et ette võtta põhjalik ettevõttesisene rohepööre või roheteemades järgmisele tasemele hüpata, siis see programm on heaks vahendiks.Programm sisaldab 9 kuud intensiivset õpet ja õpitu rakendamist roheprojektide näol. Programm on laiapõhjaline – see on koostatud nelja ülikooli ja Rohetiigri partnerite […]

Loe edasi >>

Kokanduse eeskuju Kristjan Peäske: tahan teada, kust minu toit tuleb!

Ka hiiglasliku süsinikujalajäljega restoraniäris saab teha vastutustundlikke valikuid Aasta eest tegi Noblessneri sadamalinnakus tegutsev Lore bistroo karmi otsuse, loobudes oma kõige populaarsemast roast – tuunikalasalatist. “Siiamaani küsitakse, millal see menüüsse tagasi tuleb,” tunnistab üks bistroo omanikke Kristjan Peäske. Vastus sellele küsimusele on – mitte kunagi.  Eelmise aasta novembris avaldas bistroo sotsiaalmeedias ka postituse, mis selgitas otsuse tagamaid. […]

Loe edasi >>

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Nõustun